Festival Şartları


FESTİVALİN AMACI

Festivalin amacı, çoksesli korolara etkinliklerini sergileme fırsatı vererek özendirmek, korolar ve üyeleri arasındaki sosyal ilişkileri güçlendirmek, konser ve sosyal medya yayınları aracılığıyla da Türk ve dünya koro edebiyatından seçkin koro müziği örneklerini daha fazla izleyiciye ulaştırmaktır.


FESTİVAL ŞARTLARI


1. Festivale sadece çoksesli korolar başvuru yapabilir. Çocuk koroları için en az iki şarkı çoksesli olmalıdır.

2. Başvuru yapan korolar arasından festival komisyonu seçici kurulu tarafından belirlenen korolar festivalde yer alacaktır.

3. Başvuru sırasında başvuru formundaki koroyla ilgili bilgilerle birlikte, koronun (konser ya da prova sırasında) seslendirdiği bir eserin koro hakkında net bilgi verecek şekilde video kaydı yapılıp YouTube’a yüklenecek ve link başvuru formundaki ilgili yere eklenecektir.  (Linkin gönderilmeden önce çalışıp çalışmadığı kontrol edilmeli ve 30 Nisan 2024 tarihine kadar izlenebilir olmalıdır)

4. Koronun sahnede kalma süresi en az 10 en fazla 15 dakika olmalıdır. Bu sürelere sahneye çıkış, alkış, selam vb. süreler dahildir. Programın sağlıklı işleyebilmesi için bu sürelere dikkat ediniz.

5. Katılımcı korolar repertuarlarında milli iradeyi zedeleyici, müstehcen ve herhangi bir politik içerik taşıyan eserler seslendiremezler. Performanslar sırasında bu içerikte mesaj ve görseller kullanamazlar. Bu durum koro yöneticilerinin sorumluluğundadır. 

6. Şehir dışından gelecek koroların ulaşım, konaklama ve yeme içme giderleri kendilerine aittir. (Kampüs içinde bulunan Akdeniz Üniversitesi Sosyal Tesislerini konaklama için tercih edebilirsiniz)

7. Başvurusu kabul edilen korolar sahneye çıkmadan önce yayınlanmak üzere en fazla 2 dakikalık, koroyu tanıtan (koronun geçmişi, koronun çalışma alanı provalardan kısa kareler varsa sponsor bilgileri vb.) bir kısa film hazırlayıp 20 Mayıs 2024 tarihine kadar festival komisyonuna iletmeleri gerekmektedir. (Örnek videolar)

8. Festival süresince performanslar YouTube kanalından canlı yayınlanacak, sonrasında bu kayıtlar kanala yüklenecektir.

9. Festival süresince korolar seyirciler arasında korolara ayrılan bölümde performansları izleyecek, sırası gelen koro yine seyirciler arasından sahneye çıkacaktır.

10. Festivale katılan her koro üyesine katılım belgesi, festival komisyonunun uygun gördüğü korolara da teşvik amaçlı özel ödül verilecektir.

11. Korolar, piyano dışında kullanacakları çalgıları kendileri temin edeceklerdir. (Davul ve amfi ihtiyacını başvuruda belirtebilirsiniz)

12. Açılış töreni 30 Mayıs 2024 Perşembe günü Saat: 13.30’da, kapanış töreni 31 Mayıs 2024 Cuma günü Saat: 18.00’da yapılacaktır.

13. Festivalin ana sahnesi Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonudur. Hava şartlarına bağlı olarak Akdeniz Üniversitesi Açık Hava Tiyatrosu kullanılabilir.

14. Koroların provaları o günün konser sıralamasına göre saat 09.00’dan itibaren yapılacaktır. Prova saatleri başvuru sonrası ayrıntılı olarak bildirilecektir.

15. Festivale katılım ücretsizdir. 

16. Festivale başvurular 15-30 Nisan 2024 tarihleri arasında başvuru formundan yapılacaktır. Katılacak korolar 2 Mayıs 2024 tarihinde festival sayfası ve sosyal medya hesabından ilan edilecektir.

17. Festivalin kapanış töreninde tüm korolar birlikte ortak iki eser seslendirilecektir. Bu eserlerin notaları katılmaya hak kazanan korolara gönderilecektir.

18. Katılımcı koroların festival kapanış töreninde yer alması zorunludur.

19. Festival sonrası koro şefleri ile online olarak değerlendirme toplantısı yapılacaktır.

20. Festivale başvuran korolar festival şartlarını kabul etmiş sayılırlar.


Festival Komisyonu iletişim bilgileri:


Telefon: 0 535 4142021

Mail: akdenizkorofest@gmail.com

osmangazi@akdeniz.edu.tr


InstagramYouTube